Fűszerkert bambuszból

Kis helyen is lehet ügyesen konyhai fűszernövényeket nevelni, akár úgy, hogy az installáció a lakás éke is legyen. Nem kell más hozzá, csupán néhány bambusz, ami nem csak a távol-keleten de itthon, kertészeti áruházakban is beszerezhető. Mutatjuk, milyen könnyen, gyorsan kivitelezhető egy ilyen kert.

Ne dobjon ki semmit

Törött cserepek vagy virágtartók? Térkövezésből megmaradt raklapok? Elkopott autógumi? Mindegyik alkalmas arra, hogy feldobja velük kertjét. Most hatvanöt különböző, Ön által is megvalósítható megoldást mutatunk a kert egyedibbé tételére.

A gyep határa

A kert egyik legszebb éke lehet a szépen ápolt gyep. Na de hogyan válasszuk el, határoljuk a kert többi elemétől? Egyszerűen legyen vége ott, ahol az ágyások kezdődnek, vagy legyen valami ötletes átvezetés, elválasztás? Mi most az utóbbira mutatunk néhány ötletet.

További raklapos ötletek

Múlt héten a kerti kis asztal megvalósítását mutattuk meg használt raklapokból. Ha az az ötlet nem tetszett, vagy maradt még otthon raklap, akkor zseniális kerítést is barkácsolhatunk a kertbe. Mutatjuk a folyamatot.

Mi mindenre jó a raklap

Sajnos, most sokan ismét otthon kell hogy maradjanak a vírushelyzetnek köszönhetően. Mivel közeledik a tavasz tétlenség helyett a kertre is fordíthatjuk a váratlanul jött szabadidőt. Ha önnek van otthon néhány használaton kívüli raklapja, akkor most megmutatjuk, hogy kis kézügyességgel milyen kis kerti teázó sarkot alakíthat ki magának. Nem csak a …

Continue reading

7 klasszikus tervezési hiba

A tavaszi meleg mindenkinek meghozza a kertészkedéshez a kedvét. Van azonban hét olyan hiba, amit sokan elkövetnek, amikor a kertet megtervezik. Most megmutatjuk, hogyan kerülhetőek el ezek a hibák.

Erkélykert

Nem mindenki él kertes házban. Azonban egy társasházban, vagy panelben sem kell lemondanunk a virágokról. Most egy olyan kis kertet mutatunk meg, melyet gazdája egy erkélyen alkotott meg. Ha tetszik önnek a megoldás, merítsen nyugodtan inspirációt a munkához.

Kerti téglafal építése

Akinek igazán nagy kert jutott, az megteheti, hogy kerti fal építésével több részre osztja a területet. Ez egyrészt kertépítő szempontból is jól mutat, másrészt lehetőség van a kert úgynevezett tematizálására. örökzöldek, virágoskert, fűszernövények, gyepes játszóterület, fás-árnyékos pihenő. A lehetőségek korlátlanok, csak a fantázia szab nekik határt. Ha elég ügyességet érez …

Continue reading

Méregerős chilli házilag

Artem Beliaikin fotója a Pexels oldaláról

Mi magyarok szeretjük a csípős ételeket. Az utóbbi években már hazánkban is elterjedt az extrém erős paprikás fogyasztása. Jalapeno, Habanero, California Reaper és társai közül ki-ki az ízlésének megfelelőt választhatja. Azonban akár otthon is megtermelhetjük magunknak kedvenc paprikánkat, ami így mindig kéznél lesz, nem kell egy bevásárlóközpont szezonális készletére támaszkodnunk. …

Continue reading

Apró csodák a kertbe

Egy szép kertet drága kiegészítőkkel is feldobhatunk, azonban ugyanezt a hatást saját kezűleg készített tárgyakkal is elérhetjük. Ha a cél az egyediség, a kert jó hangulatának megteremtése, akkor most hozunk néhány ötletet arra, hogyan lehet ezt kis költségből, kis kézügyességgel megvalósítani. Legyen ön is kertépítő! A hideg téli hónapok ideálisak …

Continue reading