A hátsó kert varázsa

A ház hátsó kertje egy külön birodalom. Ide el lehet vonulni, bújni a világ elől. Éppen ezért fontos, hogy ez a helyszín úgy kerüljön kialakításra, hogy a legtöbb örömet okozza nekünk. Az alábbi videóban ilyen hátsókerti megoldásokat hoztunk.

A rusztikus is menő

Nem kell minden kertnek ultramodern anyagokból készülnie. Kertépítési feladataink során mi is örömmel nyúlunk olyan anyagokhoz, melyek a kertnek rusztikus külsőt, klasszikus hangulatot kölcsönöznek. Kert tervezés vidéki stílusban! Számos hasznos ötlet a 100Ideas alábbi videójában.

Kerti magas ágyás

Kertészkedni nem csupán talajszinten lehet. Akár a kert domborzati jellemzői, akár saját igényeink diktálják, látványos magas ágyás megoldásokat alkothatunk. Kertépítőként mi magunk is szeretünk magas ágyásokat kivitelezni. Mutatunk Önnek most számtalan megoldást, amely ha megtetszik, akár el is készítjük kertjébe.

Tűzrakó ötletek

Kandalló, kemence, egyszerű tűzrakóhely? A kertben bármelyik megvalósítható. Csupán azt kell figyelembe venni, hogy mi, a kert tulajdonosai mire használjuk majd a tüzelésre alkalmas helyet. Ha csak egy pohár bor mellett szeretnénk merengeni, jöhet a kandalló. Ha nagy családnak főzni, akkor a tűzrakó, ha pedig gourmand-ként rendszeresen sütnénk itt, akkor …

Continue reading

A terasz a kert szíve

A kert elsődleges funkciója a rekreáció. Pihenni, feltöltődni vonulunk el kertünben, ezért úgy kell kialakítanunk azt, hogy a kényelmünket szolgálja. A kert egyik fontos eleme a terasz, amely kapcsolatban van a házzal és a kerttel is egyszerre. Pihenőhely, közösségi tér, sőt akár konyha is egyben. Most egyedi teraszokra mutatunk ötleteket …

Continue reading

Ne dobja ki a régi bútort!

Mert még jól jöhet a kertben! Az Egyesült Államokban külön iparág épül már a régi bútorok felvásárlására és kerti hasznosítására. Ma mutatunk néhány ötletet, ön hogyan tud egy régi fésülködőasztalból, komódból, hasznos kerti kiegészítőt készíteni.

Kert inspirációk

Néha nekünk, kertépítőknek is új ötletekre, inspirációkra van szükségünk. Annak pedig, aki nem mindennap foglalkozik kertépítéssel még nehezebb az ötletek kidolgozása. Így mára egy szép kerteket bemutató inspirációs videóval készültünk. Bármelyik megtetszik Önnek, kertépítő szakembereink megvalósítják azt otthonában.

A tűz varázsa

A kertben nem csak grillszezonban, vagy családi sütögetéskor van helye. Ma már elterjedtek a kerti kandallók, melyek tökéletes kiegészítői lehetnek egy esti borozós beszélgetésnek akár koratavasszal, akár ősszel. Most kinti tűzrakó helyekre mutatunk sok megoldást, változatot.

Semmit nem szabad eldobni

Írtunk már róla sokszor, videókat is hoztunk, de továbbra is igaz. A kertben minden felesleges dolog felhasználható. Kis kreativitással, minimális munkával akár a régi lábasfedőkből is csodákat készíthetünk. Íme néhány ötlet az otthoni limlomok kerti újrafelhasználására:

A zöldségkert szépsége

A zöldségkert is lehet izgalmas, látványos hely. Az ültetett sorok monotonitását nagyon sokféleképpen dobhatjuk fel. Így a munka sem feladatnak, hanem örömteli tevékenységnek fog tűnni, sőt barátainkat is lenyűgözhetjük különleges kertünkkel.