Néhány hasznos tipp

A hatékonyabb kertészkedés érdekében néhány tippet osztunk meg önökkel

Mindent vivő legfontosabb tipp: Kertészkedés is szórakoztató

A régi bútorokat kerti ágyásként is használhatjuk. A már feleslegessé vált IKEA polcokat elfektetve pillanatok alatt magas ágyást hozhatunk létre. Ha ügyelünk arra, hogy eső ne érje, akkor egy igen hosszú távú megoldást találunk.

Bazsalikom téli szaporítása dugványról

A bazsalikom egyre népszerűbb itthon is a mediterrán konyhakultúra terjedésével. Mielőtt a bazsalikomnövényeink megdőlnének a fagyos hőmérséklet miatt, vágjunk le 10 centiméteres szárakat és két-három levél kivételével az összes levelet távolítsuk el. A dugványokat egy átlátszó, vízzel teli pohárba tegyük, amelyet néhány naponta cseréljünk, és kevesebb mint két hét alatt a dugványok elég gyökeret eresztenek ahhoz, hogy elültesse őket. Laza virágföldet használjon, öntözze rendszeresen, és a cserepeket meleg, napfényes helyen tartsa. Nem kell sok idő, hogy a meggyökeresedett dugványokon új levelek jelenjenek meg.

Metszés kenyérvágó késsel

Próbálja meg, hogy hagyományos metszőkés vagy metszőolló helyett egy 15-20 centiméteres kenyérvágó késsel metszi növényeit. A recés felület nagy segítségére lesz.

Állítson be vizuális emlékeztetőt az öntözésre

Túl könnyű elfelejteni az öntözést, ha pedig nagy melegben friss palántákat ültet, akkor ez könnyen a növények végéhez vezethet. Ezért ahelyett, hogy írna magának egy cetlit, amelyet elkever, vagy beállítana egy telefonos emlékeztetőt, amelyet figyelmen kívül hagyna, töltsön meg egy élénk színű öntözőkannát, és az új palánták mellé állítsa. Miközben a kerti munkát végzi, a kanna láttán eszébe jut, hogy ellenőrizze az átültetett növényeket, és adjon nekik inni, ha szükségük van rá. Körülbelül egy hét extra figyelem után a növények általában át tudnak térni a normálisabb öntözési ütemtervre.