Kullancsirtás

kullancsveszelyÁltalános elterjedt tévhit, hogy a kullancsokat rovarokként említik mind a hétköznapi életben, mind a közmédiában is. Igazából ezek az állatok a legnagyobb méretű atkák. Magyarországon kb. 15-20 kullancsfaj előfordulása ismert. Amikor végre eljön az idő, hogy az ember jól érezze magát a saját kertjében a tél fogsága után, rá kell jönnie, hogy bármikor szembe találhatja magát ezekkel a vérszívókkal, akik ráadásul súlyos betegségeket hordozhatnak. Az emberre nézve azért veszélyes, mert táplálkozás közben nem csak vért szív, de testnedvet juttat vissza, így fertőzve meg a gazda szervezetet. Nem minden kullancs hordozza magában a Lyme-kórokozó baktériumot.

A kullancs csípésekor a nyálában található fájdalomcsillapítók miatt, sokan észre sem veszik. Mire a betegség kialakul már a seb is begyógyul, így a tünetek sokszor nem egyértelműek. Ha a kialakult Lyme-kór tüneteit, nem veszik időben észre, legyengült szervezet esetében akár halált is okozhat. Nem csak az erdőkben, de sajnos a saját kertünkben is összeszedhetjük ezeket a kellemetlen parazitákat.

Legfőbbképpen a gyerekek és a háziállatok vannak nekik kitéve – növények közt bujkálva nagyobb eséllyel kapaszkodnak rájuk! –, így oda kell rájuk figyelnünk!

Ha meg szeretne szabadulni a kullancsoktól a kertjéből, akkor cégünk szívesen áll rendelkezésükre. Egy évben három- négy alkalommal kijuttatott permetezőszerrel, jelentősen vissza tudjuk szorítani a populációt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Ujvári Péter Csaba

+36-30/699-5260

Részletek itt.