Kertépítés

Kertépítés a tervezéssel kezdődik:

Cégünk vállalja közparkok, magánkertek park és kert tervezését.
A manapság oly divatos letisztult minimál stílustól a tradicionális angol és romantikus kertek tervezését, egészen a japánkertek, feng sui, elgondolásokon keresztül, egyéni elképzelések alapján.

Mi úgy gondoljuk, hogy kertünk a természettől kölcsön vett terület!

Kerteket a megrendelő igényeit szem előtt tartva, természetbarát elgondolások alapján tervezzük, igények, esztétika és funkciók egyensúlyba hozása, fő célunk.
Szakmánkat folyamatosan tanuljuk, évről évre megszerzett tapasztalatainkat a következő megbízásban alkalmazzuk.

Kertépítés:
Vállalunk meglévő tervek alapján kertépítést, vagy Megrendelő által OLYMPUS DIGITAL CAMERAmegálmodott kert megvalósítását. Ebben is szívesen segítünk.
Esetenként a konkrét tervdokumentációk elkészítése egyébként is kihagyható.

Számunkra fontos a meglévő természeti értékek megóvása, a szakszerű, értő hozzáállás.

Megrendelőinknek szívesen állunk rendelkezésére a majd 30 éves kertépítő tapasztalatainkkal, például a
– felszíni csapadékvízelvezetés,
– csapadékvíz szikkasztás,
– csapadékvíz gyűjtés,
– gépészeti alaplétesítmények kiszolgálóinak és egyéb kerti berendezések ajánlásában, kerti sütögető, úszómedence, kerti világítás, robotfűnyíró, stb…
– együttműködünk a területen dolgozó kivitelezőkkel.

Növénytelepítésnél a felhasználási csoportosítás, a növény környezettel szemben támasztott igénye, a környezetbe való illeszkedés alapvető szempont, az igazán szép kertben minden harmonizál, még egy csinos konyha és fűszerkert is.

Gépi és kézi földmunka, tereprendezés:
Minden alapja, sarkalatos pont, ez a fundamentum. Itt dől el, hogy ami később az alsó rétegekre kerül, mennyire lesz tartós, jó minőségű.

Öntözéstechnika, kerti csapok:
A modern kertjeink nélkülözhetetlen kiegészítője az automatizált precízen megtervezett takarékos öntözővíz kijuttatás. Itt valóban a profi csapatunk segít. A kerti csapok vezetékeit is ekkor helyezzük el, és még a továbbiakban felmerülő gépészeti előkészítések alapcsövezését is elhelyezzük a talajfelszín alá. Bővebben az öntözéstechnika menüben olvashat.

Növénytelepítés, ültetés:
Növénytelepítésnél szívesen fogadjuk a megrendelő elképzeléseit, amit szakszerű tanácsainkkal ötvözve esztétikus kompozíciókat tudunk kialakítani.
Növénytelepítésnél és faültetésnél is elsődleges a növény számára kialakítani az optimális környezetet, aminek ismertetéséhez és kivitelezéséhez forduljon hozzánk bizalommal.

Támfalak, lépcsők, sziklakertek, grillezők:
A talaj szintkülönbségeinek áthidalására készülnek a támfalak, természetes anyagok és előregyártott elemek felhasználásával. A támfalak rakásmódját és színeit illetően is széles a választék. A támfalak kialakítástól függően alkalmasak növények beültetésére is. Sziklakertekben ültethetünk dísznövényeket, de ebben a környezetben jól nevelhető és szépek a gyógy- és fűszernövények. Aki szereti barátaival, vendégeivel a kerti sütés-főzést, bográcsozást, azok számára biztonságos, esztétikus és kellemes, terméskőből vagy előre gyártott betonelemekből készült tűzrakókat ajánlunk.

Díszburkolatok:
A házunk körül kialakítható burkolatoknál nem csak az esztétikai, de a funkcionális kialakításokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Faburkolat
Mind tervezést és kivitelezést is vállalunk. Kerti utak, gépjármű behajtók, parkolók burkolása a kert méretétől, alakjától függően különböző formákban, praktikusan és esztétikusan alakítható ki. Igény szerint pihenőket lehet építeni a díszburkolatok mentén, ill. sövénnyel lehet szegélyezni.
A díszburkolat előre gyártott, anyagában színezett elemekből, dekorációs kövekből, magas nyomáson impregnált fából, WPC burkolóból állhat. A díszburkolatok klasszikus, ill. egyedi formákban, minden méretben, színben, csúszásgátló felülettel, különböző rakásmódban készíthetők.

Gyeplétesítés, füvesítés vetéssel, gyepszőnyeg lehelyezéssel:

Termőréteg kialakítását követően vakondháló biztosítással elkezdődhet a füvesítés.
Nincs jobb érzés, amikor friss telepítés után a tulajdonos elégtétellel nézi végig az eredményes munkát. Kivitelezések során igyekszünk a megrendelő- és a kert adottságának, igényeinek megfelelő gyepet létrehozni. Általában a strapabíró, játékra is alkalmas típusokat ajánljuk. Választékunkban megtalálható a sport, golf, pázsit és árnyéki minőségű gyepszőnyeg és vetőmag.

Kérjen ajánlatot.

e-mail: kertapolo.ujvari@gmail.com
e-mail: info@garnet-art.hu